Greg

Greg (Michel Regnier) rođen je 5. svibnja 1931. u Ixellesu, predgrađu Bruxellesa, no francuske je nacionalnosti. Sa šesnaest godina, potpisuje komične nevolje Nestora i Bonifacea, a zatim i kauboja Teda Aclaka. Godine 1954., časopis Spirou objavljuje njegovog Caddyja (Hram tigrova) a zatim i Dopyja i Badinoa (Velika korida). Nakon Uderza radi nastavak Luca Juniora, kojeg je kreirao Sirius. Franquin mu povjerava gegove Modesta i Pompona. Godine 1963. za časopis Vaillant lansira Asove i ilustrira njihove doživljaje. Upravo u časopisu Tintin (kojem će biti glavni urednik i veliki obnovitelj između 1964. i 1973.) nametnut će se kao najeklektičniji i najplodniji autor frankofonog stripa: ukupno, više od 250 albuma! Osim vlastitih autorskih radova koje je i pisao i crtao, kao što su Rock Derby, Babiole i Zou, piše i scenarije za Tibeta (Chick Bill, Les Peur-de-Rien), Cuveliera (Corentin, Flamme d’Argent, Line), Chéreta (Domino), Aidansa (Les Pantheres), Mittéija (Rouly-la-Brise), Deriba (Go West), Auclaira (Les Naufragés d’Arroyoka), Fährera (Cobalt), Dupaa (Chlorophylle), Turka i de Groota (Clifton), Maréchala (Prudence Petitpas) i mnoge druge.
Za kuću Lombard piše 16 albuma Luca Orienta za Paapea, 11 albuma Brune Brazila za Vancea, 13 albuma Bernarda Princea za Hermanna i 2 za Danyja, 10 albuma Comanche za Hermanna, 11 albuma Oliviera Rameaua (njemu najdraže serije) za Danyja. Ne zaboravimo, naravno, ni 42 albuma objavljena u kući Dargaud i posvećena stanjima duha Ahila Petića (Achille Talon) koji je rođen u časopisu Pilote. Od 1975. bio je i književni direktor u kući Dargaud. Greg je otišao u New York kako bi tamo promovirao europski strip. Istovremeno je radio i na scenarijima za nekoliko televizijskih serija, kao specijalist za “slikovitu” Francusku kako je vide Amerikanci. Budući da mu je ostalo slobodnog vremena, napisao je šest krimića za biblioteku Fleuve Noir. Greg je, 1991. godine, pokrenuo seriju Colby s Michelom Blanc-Dumontom, a s Michelom Rougeom ponovno pokrenuo seriju Comanche za kuću Dargaud.
Dobitnik raznih međunarodnih nagrada za mnoga svoja djela, dobitnik Velike nagrade grafičkih umjetnosti iz Angoulemea iz 1987., i proglašen Divom stripa od strane Belgijske komore stručnjaka za strip 1992., Greg je osim toga i Vitez umjetnosti i književnosti: to mu je odlikovanje uručio francuski ministar kulture François Léotard 1988., a iste godine Vitezom Leopoldova reda proglasio ga je belgijski kralj Baudouin I, dok je 1999. od ministrice Catherine Trautmann dobio i red Časnika umjetnosti i književnosti. Greg umire 29. listopada 1999., od srčanog udara.