Prvi Međunarodni salon stripa “Deveta dimenzija” u BanjaLuci

Prvi Međunarodni salon stripa u BanjaLuci biti će održan u periodu od 12. do 14. listopada 2018 godine. Organizator salona je Udruženje strip autora i obožavatelja stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija.

Salon će biti održanu prostoru Kamene kuće na Kastelu. Na salonu će biti održana promocija prigodne poštanske marke na temu stripa, 8 izložbi sa preko 500-njak stranica stripa kao i brojne promocije brojnih strip izdanja.

Planirana je i promocija legendarnost talijanskog strip serijala Alan Ford gdje će biti prikazane i originalne table stripa. Francuski strip autor Aurélien Fernandez predstavit će svoje radove te će sudjelovati i u strip školi. Na salonu će biti predstavaljanje i Saše Jovanovića Fafnera koji je za francusko tržište objavio osam albuma. Milorad Vicanović Maza će biti također predstavljen izložbom a do sada je za francusko tržište objavio 30 albuma, a “Deveta dimenzija” objavila je 8 albuma na srpskom jeziku. Također moći će se pogledati i izložba čuvenog strip crtača Željka Paheka, izložba i promoca Saše Rakezica Zografa.

Na festivalu predstavit će se izdanja i “Devete dimenzije” kao i Strip škole koja djeluje na prostoru Prnjavora, Srpca i Dervente u organizaciji Zdravka Kneževića Kneza i njihovog strip časopisa “Kunova”.

Posjetitelji će se također moći upoznati i radom dvije izdavačke kuće iz regije i to “Komiko” i “Besna kobila” te radom antikvarnice “Ramajana” koja predstavlja nešto suprotno stripu.

Jovan Gvero iz Novog sada predstaviće festival “Novosadski strip vikend” koji se održava 12 godina zaredom.

Više…

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *