Monografska izložba Julio Radilović JULES #90

“Svaki crtač mora se ponajprije roditi, a to se je meni čak i desilo. Nakon što sam ispunio taj osnovni uvjet, počeo sam tamo negdje u trećoj ili četvrtoj godini davati maha svojim umjetničkim instinktima, koje sam s više ili manje uspjeha sasvim privatno njegovao do časa kada sam 1952. prvi put javno nastupio kao zamjena u stripu Neznanac koji je izlazio u tadašnjem Horizontovom zabavniku. Toj grani likovne umjetnosti ostao sam vjeran sve do danas.”

Julio Radilović Jules

U petak, 5. 10. 2018. u 19 sati otvorena je monografska izložba Julia Radilovića Julesa u ISO – Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Jules je ŠPUD pohađao u više navrata pohađao. Ovo je jedan od niza događaja kroz 2018. godinu kojom će se obilježiti 90-ti Julesov rođendan.

Julio Radilović Jules, 25.09.2018. godine je napunio 90 godina života. Cijeli život posvetio je likovnom stvaranju a posebno stripu.

Izložba će biti otvorena do 22.10.2018. godine.

“Bilo je to u gimnaziji. Poznato Vukovo pravilo ‘piši kao što govoriš’, mi smo iz puke đačke obijesti izvrnuli u ‘govori kao što pišeš’, pa je tako nekoliko godina cijela gimnazija na Rooseveltovom trgu izgovarala ‘Jules Verne’, ‘Victor Hugo’, ‘Shakespeare’. Moje je ime Julio i upravo u toj fazi naših nestašluka drugovi su me adekvatno prozvali Jules!”

Julio Radilović Jules, 1964.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *